Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunta käsitteli koronavirustilanteen vuoksi annettua lisätalousarviota

Julkaistu 24.3.2020 20.35
Kuvassa keltaiset budjettikirjat, joissa hallituksen esitys valtion varsinaiseksi talousarvioksi 2020.

Talousarvioesitysvuodelle 2020 annettiin eduskunnalle alkusyksystä 2019. Ensimmäinen lisätalousarvioesitys 20.3.2020.

Eduskunta käsitteli koronavirustilanteen vuoksi annettua lisätalousarviota

​Hallitus antoi vuoden 2020 ensimmäisen lisätalousarvioesityksen eduskunnalle perjantaina 20. maaliskuuta. Lisätalousarviolla varaudutaan koronaviruksen aiheuttamiin kustannuksiin sekä yritysten rahoitustilanteen helpottamiseen.

Hallituksen esitys (HE 24/2020 vp) ilmoitettiin täysistunnossa perjantaina klo 13. Lähetekeskustelu lisätalousarviosta käytiin tiistaina 24.3.2020 klo 14 alkaneessa täysistunnossa. Lisätalousarviosta on tarkoitus päättää valtiovarainvaliokunnan mietinnön pohjalta torstaina 26.3.

Lisätalousarvioesitys keskittyy koronaviruksen torjunnan ja varautumisen aiheuttamiin kustannuksiin sekä muihin asiaan välittömästi liittyviin välttämättömiin ja kiireisiin talousarviotarpeisiin, kuten yritysten rahoitustilanteen helpottamiseen. 

Lisätalousarvioesityksen ja asian käsittelytiedot löydät täältä.

Hallitus on ilmoittanut arvioivansa tarvetta myös muihin koronaviruksesta välittömästi aiheutuviin määrärahalisäyksiin sekä laajemmin taloutta tukeviin toimenpiteisiin kehysriihessä ja vuoden 2020 myöhemmissä lisätalousarvioesityksissä.

Lisätietoa lisätalousarvioesityksestä ja sen vaikutuksista hallinnonaloittain saat valtioneuvoston tiedotteesta. (Linkki johtaa valtioneuvoston verkkosivuille.)

Aihealueet
Täysistunto; Valtiovarainvaliokunta