Kalevalainen jäsenkorjaus on suomalaiseen kulttuuriin kuuluva perinteinen hoitomuoto, jota on viime vuosina runsaasti tutkittu tieteellisesti. Kuopion yliopiston suorittaman tieteellisen tutkimuksen (2003—2005) mukaan kalevalainen jäsenkorjaus on jopa tehokkaampi kuin fysioterapia tai hieronta. Samainen tutkimus osoitti kalevalaisen jäsenkorjauksen kohteena olleiden henkilöiden sairaslomien vähentyneen merkittävästi vuoden seurannan aikana.
Kalevalainen jäsenkorjaus tulee saada osaksi tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoketjua. Ryhtivirheiden oikea-aikainen hoitaminen lyhentää fysioterapiassa tapahtuvan kuntoutuksen hoitosarjoja merkittävästi ja mahdollistaa lääkäreitä heidän tietoisuutensa lisääntyessä ohjaamaan ajoissa kalevalaiseen jäsenkorjaushoitoon.
Arvonlisäverolain (1501/1993) 35 §:n mukaan terveyden- ja sairaanhoitopalvelulla tarkoitetaan ihmisen terveydentilan sekä toiminta- ja työkyvyn määrittämiseksi taikka terveyden sekä toiminta- ja työkyvyn palauttamiseksi tai ylläpitämiseksi tehtäviä toimenpiteitä, jos kysymyksessä on 1) valtion tai kunnan ylläpitämässä terveydenhuollon toimintayksikössä annettava hoito taikka yksityisestä terveydenhuollosta annetussa laissa (152/90) tarkoitettu hoito; 2) sellaisen terveydenhuollon ammattihenkilön antama hoito, joka harjoittaa toimintaansa lakiin perustuvan oikeuden nojalla tai joka on lain nojalla rekisteröity.
Nykyisellään kalevalainen jäsenkorjaus ei kuulu tämän lain piiriin eikä jäsenkorjaajien työ ole arvonlisäverotonta. Tämä estää monien ihmisten kouluttautumista alalle. Kalevalainen jäsenkorjaus ei ole ns. uskomushoitoa, vaan tieteellisesti tutkittua terveydenhoitoa, joka perustuu suomalaisen kulttuurin vanhoihin traditioihin.
Hoito-osaamisen laajemmalla tunnustamisella siten, että kalevalainen jäsenkorjaus tunnustettaisiin osaksi suomalaista terveydenhoitoa, parannettaisiin ihmisten elämänlaatua ja terveyttä sekä vähennettäisiin turhia kustannuksia sairauspäiväraha- ja eläkemenoissa liittyen tuki- ja liikunta-elinongelmaisten hoitoon. Kansantaloudelliset säästöt olisivat huomattavat.
Kansanlääkintäseura ry on dokumentoinut yli 30 vuoden ajan hoitoperinteestämme kehon ryhtivirheiden vaikutuksen toiminnallisiin liikeratoihin ja niiden aiheuttamiin ongelmiin kalvorakenteissa, kudospaineissa, verenkierrossa ja hermotuksessa. Näiden dokumentointien, tieteellisten näyttöjen ja 3-vuotisen käytäntöpainotteisen monimuotokoulutuksen kautta luodut hyvät potilasturvalliset hoitokäytänteet aina vauvasta vaariin tulee integroida hallitusohjelman mukaisesti koko terveyden- ja sairaanhoidon kenttään.
Tuki- ja liikuntaelinterveys on erittäin merkityksellistä ihmisten elämänlaadulle ja toimintakyvylle sekä yhteiskunnalle. Suomen TULE ry:n mukaan Suomessa on arvioitu olevan n. 1,7 miljoonaa tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsivää. Useat riskitekijät lisääntyvät hälyttävästi, ja uhkana on niistä aiheutuvien sairauksien räjähtävä kasvu. Ne ovat vakava kansanterveydellinen ja -taloudellinen rasite, jonka vuosittaiset kustannukset Suomessa ovat arviolta 3—4 miljardia euroa.
WHO:n traditionaalisen lääketieteen strategian 2014—2023 mukaan traditionaalisen lääketieteen potentiaalinen kontribuutio terveyspalveluille ja terveystavoitteisiin tulee hyödyntää. On tunnistettava "traditionaalinen lääketiede resurssina, joka voi vaikuttaa terveyspalvelujen, erityisesti perusterveydenhuollon, parantamiseen ja että traditionaalinen lääketiede on relevantti terveystavoitteiden kannalta".